Aanpassingen maken in uw CV installatie met codes

Op twee plaatsen is het gedrag van de BE-II te beïnvloeden.

  1. In de Control tower in de CV ketel.
  2. In de Brain thermostaat.

Met de beschreven codes kunnen vele instellingen gewijzigd worden. Wanneer je niet op de hoogte bent van de betekenis van de instellingen en de gevolgen van het aanbrengen van wijzigingen raden wij sterk af de instellingen te wijzigen. Doe jezelf een plezier en beperkt je tot de instellingen die speciaal bedoeld zijn voor niet-technische personen. Op deze pagina kan je lezen hoe je deze instellingen kan bereiken.Toch zitten rommelen en in de kou komt te staan (koude radiator of douche)?
Lees hier hoe je de fabrieksinstellingen kan terughalen.

Codes voor de Control tower

Code 123

Dit is de bekendste code en is niet echt geheim. In het "Installatievoorschrift" is dit terug te vinden. Dit Installatievoorschrift wordt bij iedere ketel geleverd. De installateurs hebben echter van Atag de aanbeveling gekregen dit Installatievoorschrift niet (meer) achter te laten bij een klant. Atag kreeg teveel telefoontjes van klanten die flink hadden zitten knoeien en daardoor bijvoorbeeld in een koud huis zaten. Gezien de vele instellingen die je kan wijzigen waardoor het goed functioneren van de installatie negatief beïnvloed kan worden lijkt ons dat een verdedigbare stelling. Als je echter de ketel zelf installeert of de installateur aangeeft dat je technisch bent en toch prijs stelt op dit document dan is dit doorgaans geen probleem. Om deze code "in te geven" en vele instellingen te kunnen zien en eventueel wijzigen moet onderstaande procedure worden gevolgd.

Op de Control tower:
Druk net zo lang op de MODE toets tot de tekst "CODE" weergegeven wordt.
Laar dan de MODE toets los. Enige tijd later wordt een willekeurig getal weergegeven. Ga nu met de + of - toets naar de het getal 123. Druk daarna op STORE. Nu heeft u zich toegang verschaft op "installateurs" niveau.
Met de MODE toets zijn nu vier verschillende gebieden bereikbaar.

  1. INFO (Informatie: algemene informatie)
  2. SERV (Service: gebied benodigd indien service aan de ketel verricht wordt)
  3. ERRO (Errors: gebied waar gedetailleerde gegevens beschikbaar zijn tijdens een storing)
  4. PARA (Parameters: gebied waar veel parameters / instelling bereikbaar zijn)

Druk nu een aantal keer op de MODE toets totdat PARA op het display verschijnt. Nu kan je met de STEP toets alle instellingen zien en wijzigen.

De eerste instelling, instelling 01, stelt de maximale aanvoer watertemperatuur (de temperatuur van het water wat de ketel verlaat) voor. Deze zal waarschijnlijk op 85 (graden Celsius) staan. Door nu op de + of - toets in te drukken kan deze gewijzigd worden. Drukt u maar eens op de - toets. Dan staat 84. Ook gaat het rode ledje (lampje) sneller knipperen ten teken dat een instelling gewijzigd -lijkt- te worden. De wijziging wordt namelijk pas opgeslagen indien u op de STORE toets drukt. Op dat moment gaat het rode ledje weer rustig knipperen.

Een lijst met de verschillende parameters is via deze pagina bereikbaar.

Code 007

Deze code hebben we zelf ontdekt. Dat was natuurlijk een makkie. Wat deze parameters allemaal betekenen weten wij nog niet. Hier een overzicht van de beschikbare codes in het PARA gebied.


home­ >atag