Control Tower uitleg

Hiernaast ziet je de control tower afgebeeld. De taak van ieder onderdeel wordt hieronder uitgelegd.
Het icoon is een radiator en verwijst naar het CV gedeelte. Dit is het symbool voor het centrale verwarming (CV) gedeelte. Brand het lampje dan is het centrale verwarmingsgedeelte ingeschakeld. U kunt het CV gedeelte aan en uit zetten door op dit (+) knopje te drukken. Overigens kan het CV gedeelte uit staan terwijl het warmwater (WW) aan staat. Dit zijn geheel gescheiden delen.
Het afgebeelde icoon geeft een douchekop aan waar hopelijk warm water uit stroomt. [Deze knop is alleen van toepassing op ketels met een tapwatervoorziening (combiketel)]
Dit is het symbool voor het warmwater (WW) gedeelte. Als het lampje brand staat het WW deel aan. Dit houdt in dat, afhankelijk van het warmwaterprogramma op de Brainthermostaat, de boiler (warmwater voorraad) warm gehouden wordt. Bent u op vakantie zet dit dan uit door op de (-) toets te drukken.
Het afgebeelde icoon geeft een sneeuwvlok aan en verwijst naar temperaturen onder het vriespunt. Met deze toets wordt het automatische ontluchtingsprogramma gestart. Dat moet u gebruiken wanneer de installatie voorzien is van nieuw water. Deze toets bepaald tevens of de circulatie pomp af en toe gaat draaien (lampje aan) als het CV en WW gedeelte uit staat. Dit zal gebeuren om er voor te zorgen dat de pomp niet vastloopt. Daarnaast en dit is belangrijk wordt de pomp ingeschakeld indien de buitentemperatuur onder het vriespunt komt. Hiermee wordt het dichtvriezen van CV leidingen voorkomen.
Met deze toets kunt u de ketel opnieuw starten. Dit is onder andere van toepassing indien zich een blokkade heeft voorgedaan.
Met deze toets kan je de ketel in de technische uitlezing plaatsen. Hoe je dat kan lees je op deze bladzijde.

home­ >atag