sourby broodmix
Soubry broodmix, handig als je niet iedere dag brood gaat bakken

Wat zijn broodmixen en waarom zou ik ze gebruiken in de broodbakmachine?

De naam zegt het al. Het is een mix. Normaal gesproken moet je als je gaat broodbakken, meel, zout, gist, broodverbeteraar en water samenvoegen. Maar waar haal je dat vandaan? En in welke verhouding moet je deze ingrediënten in de broodbakmachine doen? Meestal moet je de ingrediënten in wat grotere verpakkingen kopen. Meer dan je nodig hebt voor één brood. En je moet het ook nog eens heel precies afwegen. In een broodmix zit alles, behalve het water om een deeg te maken. Gemak dient dus de mens. Pak broodmix (en je hebt ze in allerlei smaken) water er bij (staat op de verpakking) de broodbakmachine in en een uur of drie later: klaar!

Dit gemak kost wel wat geld! Want als je het gaat omrekenen kost een broodmix vaak evenveel als een normaal brood. In ieder geval véél meer als dat je de ingrediënten los zou kopen (maar dan in wat grotere hoeveelheden).

Bak je af en toe eens een broodje op zondagochtend dan is een mix de uitkomst voor jou. Bak je regelmatig brood dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Een broodmix kan je zelf samenstellen. Kijk op de pagina van het basisrecept van brood. Natuurlijk kan je naar hartenlust gaan experimenteren met verschillende meelsoorten zoals mais, rogge, en dergelijke!

Bekende leveranciers van broodmixen zijn Soubry en Soezie.


home­ >broodbakken