Afspelen van nummers in een folder op een MP3/MP4 speler

Normaal gesproken selecteer je af te spelen nummers op je speler door het "nummer" (titel) aan te wijzen, of de "artiest", of het "album". Dat zijn allemaal ID-3 tag gegevens.

Soms wil je nummers (met of zonder ID-3 tags) in een aparte map/directory/folder plaatsen in je MP3/MP4 speler en daar de nummertjes allemaal afspelen. Een voorbeeld: je hebt een leuke compilatie gemaakt van kerstnummers en die heb je in een directory "kerst" geplaatst op je speler. Je wilt dan die directory aanwijzen en zorgen dat alle kerstnummers afgespeeld worden.

Helaas zijn maar weinig MP3/MP4 spelers in staat een folder aan te wijzen en daar alle nummer uit te spelen. De enige oplossing: met een ID-3 tag programma moet je -van te voren- alle kerstnummer voorzien van een "herkenbare" albumnaam. Bijvoorbeeld "kerstnummers-1". Nadat je alle ID-3 tags van de kerstnummers op deze wijze hebt aangepast én de nummers in je speler hebt geplaatst kan je op je speler het album "kerstnummers-1" selecteren en genieten van de kerstsfeer!

Let op: op spelers met een UMS/MSC ondersteuning kan je wel folders maken maar dat houdt nog niet automatisch in dat je ook specifiek één folder kan afspelen (meestal niet)!


home­ >mp3 - mp3 spelers