MP3 nummers van ID3-tags voorzien

Hoe komt het dat mijn speler vreemde titels weergeeft zoals 01.mp3 of track01.mp3 ondanks dat het bestand een duidelijke naam heeft als "Beatles - taxman.mp3"?

Muziekbestanden hebben namen als bijvoorbeeld "Beatles - taxman.mp3" vreemd genoeg krijg je -in vrijwel alle mp3 spelers- de naam van het bestand niet in je mp3 speler te zien! Hoe zit dat?

Een mp3 spelers laten alleen maar ID-3 tags zien. Ieder mp-3 bestand is voorzien van een label (vergelijkbaar met een label aan een koffer). Zo'n label heet een ID-3 tag. In dit label staat beschreven wat in de mp3 te horen valt. Zoals de artiest/componist, uitvoerende, titel, genre, jaar van uitgifte etc.

De gegevens in de ID-3 tag hoeven niet aan elkaar gelijk te zijn. Het is zelfs mogelijk dat de ID-3 tag leeg is, of juist de bestandsnaam niets zegt (bijv. track01.mp3) maar de ID-3 tag alle info weergeeft. De ID-3 tag van een mp3 bestand is in zeer veel programma's te wijzigen. Voorbeelden hiervan is de haast historische maar nog steeds populaire WinAmp (is een mp3/mp4 speler maar kan ook heel makkelijk tags veranderen) maar als je veel mp3's moet wijzigen kan je beter gaan voor speciale programma's als (de in dit geval gratis) mp3tag of mediatagger (allen portable applications).


home­ >mp3 - mp3 spelers

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen