Firmware voor MP3/MP4 spelers

MP3 en MP4 spelers (maar ook vele andere apparaten zoals bijvoorbeeld DVD spelers, spelcomputers e.d.) zijn feitelijk kleine computers en hebben dus software nodig. Deze software, die er van fabriekswege in zit, heet firmware.

Door de steeds korter wordende "product-life cycles" gaan fabrikanten er toe over om hun nieuwe apparatuur eerder dan zij eigenlijk zelf wensen, op de markt te zetten. Zo'n apparaat heeft dan nog wat kinderziektes. Hopelijk zitten die alleen maar in de software. Dat kan de fabrikant achteraf aanpassen. Regelmatig worden, ook voor MP3/MP4 spelers, nieuwe firmware versies beschikbaar gesteld via het internet.

Deze nieuwe versies herstellen soms een of enkele fouten. Soms wordt extra functionaliteit toegevoegd.

Een belangrijke waarschuwing

Een oude en nog steeds geldige uitspraak in de IT industrie is: "If it aint broke, don't fix it!" (als iets niet kapot is, repareer het dan niet!).
Hiermee wordt bedoeld: als je speler goed functioneert, neem dan niet het risico om de speler van nieuwe firmware te voorzien. Want... soms werkt je speler na een update niet meer!

Het update van de firmware kan fout gaan.
Tijdens het overschrijven van de firmware van je speler kan er iets fout gaan. Als dat het geval is moet vaak je speler terug naar de fabriek. Soms bezit de nieuwste firmwareversie juist een fout (bug) en kom je van de regen in de drup.

Wanneer je speler voldoet, voorzie hem dan niet van de laatste firmware!

Hoe kan je de firmware update van je speler?

Het is onmogelijk om een algemene instructie te geven. Kijk op de website van de fabrikant en volg de instructies voor het updaten van de firmware.

home­ >mp3 - mp3 spelers >firmware mp3 en mp4 spelers

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen