Verschillen, voordelen van MTP en MSC/UMS media (MP3/MP4) spelers

MTP

MTP staat voor Media Transfer Protocol. Het is een idee van Microsoft.

Voordelen

 • Automatische synchronisatie: speellijsten die zijn gemaakt door het aankopen van liedjes of rippen van CD's worden automatisch naar de MP3/MP4 speler gekopieerd. De inhoud van je speler wordt feitelijk op je computer bepaald. Haal je een liedje op je pc weg dan verdwijnt hij automatisch in je speler (zodra je hem aansluit).
 • Beperkingen herkennen van de speler: Windows Media Player (WMP) kent de beperkingen van je speler. De maximale capaciteit maar ook welke bestandstype afgespeeld kunnen worden. Biedt je bestanden aan die niet compatible zijn met je speler dan worden deze automatisch geconverteerd (indien dit wordt ondersteund door WMP)
 • User ratings (populariteit van een liedje) die ingesteld zijn op de speler of onder WMP worden bi-directioneel uitgewisseld.
 • Gekochte muziek of films beschermd met Digital Right Management (DRM) zijn via het MTP protocol over te zetten naar je speler. Maar wie koopt er nu DRM beveiligde muziek/films? Kopen is goed maar zonder bescherming is beter. Want ooit zal de software niet meer deze DRM van jouw gekochte bestand ondersteunen (dit is al in de korte periode van het internet herhaaldelijk gebeurd) en zijn die beveiligde liedjes/filmpjes niet meer af te spelen!
 • Je kan de USB steker op elk gewenst tijdstip uit je speler trekken, ook al ben je midden in een overdracht van je pc naar je speler (dit is heel onverstandig om dit te doen als je MSC hebt gekozen).

Nadelen

 • Windows Media Player 10 of later moet op je pc geïnstalleerd zijn (hoewel, sommige apparaten zoals die van Palm ondersteunen ook MTP).
 • Niet iedere pc die je tegenkomt heeft WMP geïnstalleer. Met MSC heb je dit probleem niet. Zodra de pc een USB aansluiting heeft kan je bestanden verslepen naar je speler!
 • Apple of Unix computers ondersteunen geen MTP protocol, je moet dus voor een MSC speler kiezen.

MSC / UMS

MSC staat voor Mass Storage Class ook wel UMS genoemd of "removable disk". Spelers die MSC ondersteunen worden als "Mass storage device" herkend en verschijnen als een externe data opslag (als een letter) in je explorer/verkenner.

Voordelen

 • Op iedere computer met Windows (of vele andere besturingssystemen) kan je muziekbestanden door middel van slepen in de verkenner op je MP3/MP4 speler zetten.
 • Windows Media Player hoef je niet te installeren.

Nadelen

 • Zie de voordelen van het MTP protocol

home­ >mp3 - mp3 spelers >verschillen MTP MSC/UMS mp3 media spelers

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen