Wat zijn de voordelen van een speler met UMS/MSC ondersteuning?

Als een extra schijfstation / disk / mass storage device

Een speler met usm/msc ondersteuning zie je in de verkenner/explorer terug als extra schijf. De speler gedraagt zich dus als een usb geheugenstick. Muziekjes (en andere bestanden) kan je dus in de verkenner zo slepen van bijvoorbeeld "my documents" naar de E schijf (welke schijf het werkelijk is hangt af van je computerconfiguratie).

Mappen / folders / directories maken

Omdat de speler zich als usb stick gedraagt kan je dus ook extra folders/mappen op de speler zetten. Voor iedere cd maak je een map aan en dat is wel zo handig voor het beheer van je liedjes. Let op: dat je nu mappen kan maken betekend dit niet per definitie dat je ook per map kan afspelen! Maar weinig spelers ondersteunen het afspelen van een map/folder. Dit komt omdat ze alleen maar ID-3 tags ondersteunen.

Te gebruiken als usb geheugenstick

MP3 speler bij je? Dan heb je ook gelijk een usb geheugenstick bij de hand. Handig als je even een bestandje wilt kopiëren.

Meestal ook MTP ondersteuning

Bovenstaande zaken kan je niet wanneer je speler alleen maar MTP ondersteund. Maar, vrijwel iedere speler die het UMS/MSC protocol ondersteund heeft ook MTP ondersteuning. Wil je met Windows Media Player aan de slag als "overzetter" dan kan dat. Moet je wel Windows vertellen dat je de speler wil zien als MTP speler en niet als UMS/MSC speler. Lees hier hoe.

Mijn (geselecteerde) speler heeft geen UMS/MSC ondersteuning. Wat nu?

Geen ramp, een beetje jammer. De speler ondersteund dan allen maar het MTP protocol. Je hebt dan Windows Media Player nodig om bestanden over te zetten naar je speler. Sommige zweren hier bij. Je mist echter bovenstaande voordelen. Lees hier meer over de voor en nadelen van MTP en MSC/USM ondersteuning. Soms geeft de producent met een latere firmware update ook UMS/MSC ondersteuning. Je zou eens kunnen zoeken bij de fabrikant bij nieuwe firmware of zoeken op het internet met <naam van je speler> UMS MSC.

home­ >mp3 - mp3 spelers >voordelen ums msc mp3 spelers

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen