Waarom is een normale (micro) USB aansluiting zo handig?

Veel MP3/Mp4 spelers hebben geen "normale" USB aansluiting. De Ipod voorop (uitgezonderd de nano). Iedere fabrikant heeft zo zijn eigen steker. Geen probleem zal je zeggen. Je krijgt toch een verloopkabeltje bijgeleverd? En die kan je toch aansluiten op je usb aansluiting van je computer? Lees onderstaande punten en vorm wellicht opnieuw je mening.

Waarom is een standaard (micro) usb aansluiting zo handig?

  • Je kan nooit je verloopkabeltje kwijtraken, je hebt er geen nodig!
  • Je kan nooit je verloopkabeltje vergeten mee te nemen, iedereen heeft wel een USB kabel met een (micro) USB aansluiting.
  • Vaak kan je bij de fabrikant geen nieuwe verloopkabel kopen (of is heel erg duur). Verloopkabel kwijt: nieuwe speler kopen!
  • Opladen van je speler is vrijwel overal mogelijk. Haast overal is wel een computer met een (micro) USB aansluiting. Had je een niet standaard usb aansluiting en ben je de verloopkabel vergeten? Dan niet opladen dus...

Zijn ook nadelen aan een standaard micro USB aansluiting?

Ja, de speciale steker die op vele spelers zit kan in een "docking station" gestoken worden waardoor allerlij opties aan te sluiten zijn. Vooral voor de Ipod bestaan vele opties. Maar het blijft haast beperkt tot een versterker met boxen waarin de speler geplaatst kan worden. Een uitvouwbaar stereo speakertje met versterker op batterijen en een oortelefoonaansluiting geeft is voor de meeste mensen meer dan adequaat.

home­ >mp3 - mp3 spelers >waarom micro usb aansluiting mp3 speler

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen