Wat is rippen van een cd - hoe zet je liedjes over van je cd naar je mp3-mp4 speler?

Je wilt de muziek van een cd kunnen afluisteren op je mp3/mp4 speler. Maar je kan niet de liedjes van de cd zonder meer overzetten naar een mp3 speler. Dit komt omdat het bestandsindeling / formaat van een cd anders is dan die een mp3 speler begrijpt. De liedjes moeten dus geconverteerd worden.

Rippen en converteren

Eerst moet je de liedjes van de cd overnemen in je computer. De liedjes staan dan in het ".wav" formaat, want dat is de manier hoe de liedjes op je cd staan.

Nu moet je de liedjes converteren naar het formaat wat je speler ondersteund. Zonder uitzondering (ok, de Ipod dan) is dit het mp3 bestandsformaat.

Cd rip en converteer software bestaat in honderden versies. Een eenvoudige die cd's kan rippen en gelijk ook converteren is CDex. En is ook nog eens beschikbaar als open source, dus gratis, en portable applicatie. Download CDex hier.

Wanneer je cd's wilt rippen om op je mp3 speler af te spelen is een instelling van 128 kbit/s meer dan voldoende. Wil je ze later ook via je hifi installatie afspelen dan is 192 kbit/s een betere keuze.

home­ >mp3 - mp3 spelers >rippen van een cd naar mp3 speler

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen