Beschermingsfolie voor je display van Invisible shield (zzag)

Mobiele telefoons, GSM, Ipod, mp3 of mp4 spelers, PDA's, GPS'en, spelletjescomputers als nintendo-DS, gameboy advance, Sony PSP, Palm Z22, etc hebben allemaal één ding gemeen, ze hebben een display wat vroeg of laat gaat krassen. Als je dat wilt voorkomen kan je beschermende folie kopen van Zagg. Dan krast het niet.

Folie met lijm

Die folie heb je in twee uitvoeringen waarbij we beide ervaringen mee hebben. En één daarvan heeft onze voorkeur. De ene is van het type folie met lijm op de achterkant. Dat is de standaard folie die je overal koopt. Hopeloos. Het beschermt wel maar hoe breng je het op? Daar zit het probleem in. Omdat het aan de achterkant plakt (tja hoe moet het anders) blijft ook ieder stofje er aan plakken net voordat je het op het display plakt. Dat zit dan onder je folie en gaat daar nooit meer weg. Daarnaast, je moet wel heel, heel erg vast van hand zijn, wil je in één keer de folie opbrengen. En daar zit probleem nummer twee, als je het op hebt gebracht en het zit een beetje schuin kan je het eigenlijk niet meer er van af trekken. Nou ja, dat gaat wel maar dan ontstaan er op een aantal plekken lelijke plekken in het folie die altijd blijft zien. En o ja, ik zou het haast vergeten: het folie moet je vasthouden met je... vingers, dus zie je ook vingerafdrukken op het folie staan. Al met al: erg lastig opbrengen en meestal een teleurstellend resultaat vanwege bovenstaande punten. Het enige wat goed is: het glijdt lekker. En dat is alleen maar een voordeel als je op het display moet schrijven zoal bijvoorbeeld bij de Nintendo DS of Palm Z22.

Folie zonder lijm?

Folie zonder lijm zal je denken? Dat gaat toch niet werken? Toch, en dat maakt dit product een "toppertje". De beschermingsfolie van Invisible Shield wordt geleverd met een goede, eenvoudige instructie. Lees die eerst goed door. Zorg dat eerst je scherm goed schoon is. Doe dit met bijvoorbeeld een keukendoekje wat natgemaakt is met een zeepsopje. Droog het goed af. Het display moet droog, stof en vetvrij zijn. In de verpakking van de Invisible Shield zit een klein verstuivertje. Verstuif die vloeistof eerst op je vingers die straks de beschermfolie zal aanraken. Door dit met deze speciale vloeistof in te spuiten voorkom je plakken en vingerafdrukken. Daarna haal je de enigszins plakkende folie (heel erg gemakkelijk) van het geplastificeerd kartonnetje. Leg het met de voorkant omlaag over je vingers. Bestuif met het verstuivertje de achterkant (die nu enigszins plakt) in. Niet helemaal kletsnat maar wel lekker vochtig. Hierna pak je met de nog natte bestoven vingers het folie en leg je dat op het display. Eerst een klein hoekje, dan kan je nog corrigeren. Daarna de rest. Mocht het nu niet goed zitten, geen ramp! Nu komt het beste van dit toppertje: je kan het nu, omdat de achterkant nog behoorlijk nat is, voorzichtig op de juiste plek schuiven! Desnoods haal je het er weer af en begin je opnieuw. Probeer dat maar eens met andere plakfolie (lukt niet)! Zit de folie op zijn plaats dan pak je een bijgeleverd zacht kunststoffen soort wissertje. Daarmee druk je met een wissende beweging het vocht onder het folie vandaan. Daarna zit hij (zeker na een dag drogen) supervast.

Praktijk ervaring
Wij hebben dit folie op verschillende apparaten in gebruik nadat we eerst met de "plakfolie" hebben lopen stoeien. Nintendo DS, Palm Z22 en Garmin GPS. Onze ervaring is zeer positief. Bij vele leveranciers van folie moet je zelf nog snijden. Niets van dit al bij Invisible Shield. Dit koop je voor een specifiek apparaat en is perfect gesneden. Voor ons is dit een "no-brainer", gewoon kopen en plezier van hebben! De eerlijkheid gebied ons te zeggen (we hebben geen aandelen in dit bedrijf) dat deze folie wel iets "rubberachtig" aanvoelt maar dit ervaren wij totaal niet als negatief. Invisible Shield geeft een levenslange garantie. Dat is wel heel erg lang. Ze zijn waarschijnlijk overtuigd van hun kwaliteit denken we dan. Veel kijkplezier!

Betaalgemak: niet alleen is het nu aantrekkelijk dingen uit de USA te kopen gezien de lage dollarkoers (op moment van schrijven kost de Z22 folie $12 dat is dus ongeveer € 8,- maar gelukkig accepteren ze Pay Pal betalingen. Ken je dat niet? Dat is ook zo'n toppertje, lees hier maar eens verder!


home­ >toppertjes

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen