Wat zijn portable applicaties?

Portable applicaties zijn toepassingsprogramma's die niet geïnstalleerd hoeven worden. Je plaatst het programma in een directory / folder naar keuze en start hem vanuit die plek.

De voordelen op een rijtje:

  • Vrijwel alle portable applicaties zijn gratis en meestal op basis van "open source".
  • Normale applicaties plaatsen overal kleine programma's of andere bestanden en passen de registry aan waardoor een snelle pc steeds maar langzamer start én functioneert. Portable applicaties doen niets met je pc! Ze staan alleen maar in een directory van jouw keuzen en wachten tot jij ze een keer start. Wanneer je op een schone pc Windows installeert en alleen maar met portable applicaties zou werken zal je nooit meer Windows opnieuw hoeven instaleren!
  • Portable applicaties kan je op een USB geheugen stick zetten en op iedere pc waar deze stick insteekt kan je meteen met jouw applicatie(s) aan de slag.
  • Portabel applicaties hebben geen adminstrator rechten nodig om te kunnen starten.
  • Vrijwel ieder type applicatie is in een portable versie te verkrijgen, je kan het zo gek niet verzinnen, van webbrowsers tot office applicaties. Office applicaties ook? Gratis en legaal? Ja, en goed ook! Als je Microsoft Word, Excel, Powerpoint hebt gebruikt zal je zonder moeite kunnen overschakelen naar OpenOffice. OpenOffice is nog compatibel met het bestandsformaat van MS-Office ook. hoewel je nieuwe bestanden beter kan opslaan op basis van het "open document type".

Links waar je portable applicaties kan downloaden: Portable apps.com of Portable freeware collection


home­ >toppertjes

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen