Het probleem en de oplossing met PayPal

Je wilt goederen kopen op het internet. En in dit geval speciaal buiten Nederland. Maar je wilt geen credit card gegevens verstrekken aan de verkoper (en gelijk heb je!). Je bent op zoek naar een veilige manier om financiële transacties uit te voeren op het internet.

De oplossing

Creëer een PayPal account.
Je geeft éénmalig je bankrekening- of creditcardgegevens aan PayPal.
Zodra je iets koopt en je kan met PayPal betalen (en dat kan je al op meer dan 100.000 sites en onder andere eBay) dan hoef je alleen maar aan te geven dat je met PayPal betaald. De verkoper krijgt dan niet je creditcard of andere gegevens gegevens (behalve automatisch jouw afleveradres).

Op de site van de verkoper staat een knopje "betalen met PayPal". Als je daar op drukt kom je op de site van PayPal. Daar log je in met jouw PayPal account (naam) en bijbehorend password. PayPal laat je daarna meteen de voorgesteld betaling zien over hetgeen je wilt kopen. Je hoeft dus niets maar dan ook niets in te vullen! Je accepteert de betaling door op een knop te drukken. Daarna wordt het geld overgemaakt van jouw PayPal rekening naar de PayPal rekening van de verkoper. Die heeft meteen dus zijn geld en kan gelijk starten met het versturen van je aankoop.

Daarnaast schrijft PayPal het bedrag van je bankrekening of credit card af. Aan deze transactie zitten voor de koper geen kosten. De verkoper betaal wel een flink bedrag (procenten) maar die heeft als tegenprestatie ook meteen zijn geld.

Het groet voordeel: alleen tijdens het creëren van je PayPal account hoef je maar één keer je bank of creditcardgegevens te verstrekken en daarna nooit meer! De verkoper weet dus nog geen eens dat je een credit card hebt! Echt ideaal. En helemaal gratis! Echt een toppertje!


home­ >toppertjes

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen